В деловодството на Висшия съдебен съвет е депозирано второ  от членове

...
В деловодството на Висшия съдебен съвет е депозирано второ  от членове
Коментари Харесай

Прокурори от ВСС внесоха второ предложение за отстраняване на Иван Гешев

В деловодството на Висшия правосъден съвет е подадено второ  от членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за предварително освобождение на Иван Гешев като основен прокурор. Информацията е от уеб страницата на Висш съдебен съвет.

В предлагането се показва, че Гешев е уязвил престижа на правосъдната власт и показва държание, което е в несъгласие със стандартите за етично държание на българските магистрати, което е институционално обвързване за тях. 

Предлага се Пленумът на Висш съдебен съвет да предложи на Президента на Република България предварителното освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор “.

В настояването си членовете на съвета се стимулират, като показват метода, по който Гешев скъса оставката си предходната седмица и употребява израза " политически отпадък ". Искането е подписано от четирима членове на Висш съдебен съвет от прокурорската гилдия - Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Георги Кузманов.

Същите прокурори плюс още двама внесоха и първия сигнал против Гешев предходната седмица. От групата им в този момент са отпаднали Огнян Дамянов и Светла Бошнакова. 

Вчера на продължителна конференция основният прокурор разгласи, че ще изиска отказ на членове на Висш съдебен съвет. Гешев също по този начин даде обещание да изнесе още информация, само че това щяло да стане на закрито съвещание " с цел да резервира престижа на правосъдната власт ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР